Måla på Sicilien

Måla på Sicilien

Målarkurs med Anders Palmér

 

11-18 oktober 2018

 

En inspirerande resa och kurs för flera sinnen!

 

På vackra Etnas sluttningar i den lilla medeltida staden Castiglione di Sicilia arrangerar vi i samarbete med konstnären Anders Palmér en målarkurs med inriktning på landskapsmåleri i olja och tempera.

 

Vi bor med halvpension i ett gammalt medeltida adelspalats omgjort till stilfullt fyrstjärnigt hotell som vi har för oss själva. Under en vecka fördjupar vi oss i kreativitet, modet att bryta mönster och att arbeta med alla sinnen. Anders som också är terapeut har arbetat fram sitt sätt att undervisa och föra dialog med sina kursdeltagare under mer än 20 år av målarkurser i Italien. Vår lokala guide, svenska Johanna Siljehagen, tar oss med på härliga utflykter då vi tar med målarväska och staffli. Bl a besöker vi en olivodlare och de grekiska templen i Tempeldalen. Inga förkunskaper krävs för att delta i kursen.

 

Anders Palmér är uppmärksammad landskapsmålare och flitig utställare.

 

Reseprogram

 

Dag 1. Torsdag 11 oktober 

Avresa med Lufthansa från Arlanda kl. 06:05 med senare byte i München. Ankomst Catania kl 11:00 där Anders Palmér och Johanna Siljehagen möter. Transfer till Castiglione di Sicilia och Hotel Florio, lunch och kursgenomgång, promenad i staden.

 

Gemensam middag på kvällen.

 

Fredag 12 oktober till onsdag 17 oktober

Vi har tre heldagar i Castiglione di Sicilia, där vi efter frukost får stimulerande genomgångar med Anders om måleriets hemligheter. Anders lär oss att blanda färg, att kreativt kunna uppleva och betrakta landskapet och att bryta invanda mönster. Därefter egen tid för målning ute i landskapet eller i den lokal vi har till förfogande (Anders går runt och ger handledning och kommentarer). Lunch på egen hand. Gemensam middag och genomgång av dagens arbete över ett glas vin på kvällen.

 

Johanna Siljehagen, svenska som sedan tio år bor på Sicilien där hon arbetar med export av ekologiska livsmedel tar oss med på tre utflyktsdagar över ön, då vi förstås medför våra målarlådor. Eftersom vi reser mitt under vin- och olivskörden tar Johanna med oss till både vin- och olivodlare som hon arbetar med. Här får vi sätta upp våra stafflier i odlingarna, omgivningar som ger oss extra inspiration. Vi bjuds därtill att smaka på gårdarnas specialiteter.

En annan av resans höjdpunkter blir en heldagsutflykt till Tempeldalen utanför Agrigento på södra delen av Sicilien.

 

Tempeldalen var det religiösa centret i Agrigentos grekiska föregångare, Akragas. Med ruinerna av sju doriska tempel är det ett av de mest storslagna grekiska tempelområdena överhuvudtaget. Grekerna sökte sig till Sicilien när hemlandet blivit överbefolkat och under sin storhetstid på 500-talet f.Kr. hade området cirka 200 000 invånare. Vi får först en guidad visning av området och sedan är det dags att sätta upp våra stafflier och ägna oss åt friluftsmåleri inne i den stämningsfulla Tempeldalen. På våra utflykter går Anders runt och kommenterar och ger handledning i måleriet.

 

 

Dag 8. Torsdag 18 oktober

Transfer från hotellet till flygplats Catania.

 

Avgång med Lufthansa kl. 10:30, ankomst Stockholm/Arlanda kl. 18:10 efter byte i München.

 

Resefakta

Pris i delat dubbelrum 17 950 SEK

Tillägg enkelboende i dubbelrum. 1 250 SEK

 

I priset ingår. Flyg Stockholm – Catania t&r, sju nätter med halvpension (frukost och middag inkl. vin) på fyrstjärniga Hotel Florio i Castiglione di Sicilia, samtliga utflykter med inträden och transporter enligt program, Anders Palmér som handledare under hela kursen.

 

Tillkommer

För att samtliga deltagare ska kunna arbeta med likvärdigt konstnärsmaterial har Anders med tanke på kursens speciella inriktning tagit fram ett prisvärt materialpaket med färger, penslar, palettkniv, målarduk mm som kan köpas till och levereras på plats.

 

På plats att låna finns stafflier, stolar och plattor att spänna duk på.

 

BOKA RESA

 

Bokning: info@mejtresor.se eller Ola Olsson 0704-220174.

Mejt Resor AB är medlem i SRF (Svenska Resebyråföreningen) och har ställt erforderliga resegarantier till Kammarkollegiet.