Florens2019

Konst och kulturresa till Florens med Louise Lyberg


1-6 april 2019


Louise Lyberg

Följ med på en unik konst- och kulturresa till Florens med konsthistorikern Louise Lyberg. Under några intensiva vårdagar guidar Louise tillsammans med svenska Catherine Wallerman - auktoriserad guide och Toscanaspecialist sedan många år - bland Florens främsta sevärdheter. Vi besöker bl.a. Uffizierna, Galleria Palatina och de kungliga våningarna i Palazzo Pitti, Medecipalatset med Benozzo Gozzolis kapell, Galleria dell’Accademia med Michelangelo’s fantastiska David och la Cappella dei Principe med  hans Nya Sakristia. Vi gör även en heldagsutflykt till San Gimignano och Siena som tillsammans med Florens står pa UNESCO’s världsarvslista.


Vi besöker en vingård, där vi provsmakar och äter lunch. En eftermiddag besöker vi Villa Monteoriolo från 1400/1500-talet, 25 minuter söder om Florens, för olivoljeprovning, matlagningskurs och en förnämlig middag


Det finns gott om tid för umgänge och för att utforska Florens på egen hand under dagarna


Reseprogram


Dag 1. Måndag 1 april 

Kl. 11:45 avgång från Stockholm/Arlanda med Lufthansa. Flygbolaget rekommenderar att ni är på Arlanda två timmar innan avgång. Louise Lyberg är med på flyget.


Kl. 16.15 Ankomst Bologna flygplats efter byte i München. Catherine Wallerman möter gruppen. Transfer till Florens och incheckning på fyrstjärniga Orto de' Medici. Efterföljande middag på närbelägen restaurang.


Dag 2. Tisdag 2 april

Kl. 09.00 samling i hotellets konferensrum där Catherine berättar om stadens historia. Stadsvandring med Louise och Catherine. Vi börjar vid Domen med Brunelleschis välkända kupol, Giottos kampanil och de berömda Paradisportarna på Baptisteriet av Lorenzo Ghiberti.


Via stadens äldsta torg, Piazza della Republica, fortsätter vi till Piazza della Signoria, där vi bl. a. kan beundra skulpturer som berättar om Florens historia.


Efter gemensam lunch får vi kl. 15.00 tillträde till Uffizierna, ett av världens äldsta konstmuseer med de konstskatter som familjen Medici samlade. 


Resten av eftermiddagen fri och middag på egen hand.


Dag 3. Onsdag 3 april

Kl. 8.30 avfärd från hotellet med buss för heldagsutflykt till Siena och San Gimignano. I Siena promenerar vi genom  den gamla staden med sitt berömda snäckformade torg där hästkapplöpning är återkommande tradition. Stadens medeltida katedra är känd för sin rika utsmyckning.


Lunch med vinprovning på vingården Tenuta di Torciano.


På eftermiddagen besöker vi den muromgärdade staden San Gimignano, berömd för alla sina torn. Den romanska 1100-talskyrkan Collegiata, som är en av de mest bemålade kyrkorna i hela Italien är här en stor sevärdhet!


Dag 4. Torsdag 4 april

kl. 09.00 gemensam promenad till La Galleria dell'Accademia med Michelangelos berömda Davidsstaty har får vi en bild av Il Maestro’s liv och verk. Vidare för mer Michelangelo i den Nya Sakristian och  Principekapellet med sina fantastiska steninläggningar.


Gemensam lunch på en typisk florentinsk restaurang. Besök på Palazzo Pitti med Galleria Palatina med samlingar av bland aandra Rafael, Tizian, Rubens. 


Dag 5. Fredag 5 april

Kl. 10.00 gemensam promenad till Palazzo Medici som uppfördes av Cosimo d.ä. på 1440 talet och dar de första generationerna av Mediceerna bodde och hade sin bankverksamhet besöker vi deras privata kapell med freskomålningar av Benozzo Gozzoli som har gjort honom känd världen over


Efter detta vidare till Palazzo Vecchio, Florens Stadshus, med guidad visning. Fri lunch i Florens.


Kl. 16 utflykt till Villa Monteoriolo (underbar 1400/1500 tals villa ca 25 min. söder om Florens). Här har vi olivoljeprovning, och efter det sa tar ägarinnan Eleonora in oss i sitt kök for att lära oss de bästa knepen i det toscanska köket och vi medverkar i att preparera vår middag som vi sedan avnjuter i den vackra frescodekorerade matsalen.


Dag 6. Lördag 6 april.

Kl. 07.00 – 09.30 frukost och utcheckning

 Kl. 09.30 busstransfer till flygplatsen i Bologna.

Kl. 13.25, avgång från Bologna med Lufthansa ankomst Stockholm/Arlanda kl 17.40 efter byte i München.


Resefakta

Pris: 18 550 SEK per person i delat dubbelrum.

Sista bokningsdag 14 januari 2019!


I priset ingår: Lufthansa Stockholm – Bologna t&r, 5 nätter i delat dubbelrum på 4-stjärniga Orto de' Medici, två middagar, tre luncher (samtliga med vin), samtliga transporter och inträden, Louise Lyberg och Catherine Wallerman som ciceron och guide under hela resan, samtliga inträden, transporter och lokala skatter enligt program.


Tillägg: enkelboende i dubbelrum 2 700 SEK.


BOKA DIN RESA HÄR


SKICKA DINA ÖVRIGA FRÅGOR HÄR


Eller kontakta Ola Olsson direkt på 0704-220174.


Mejt Resor AB är medlem i SRF (Svenska Resebyråföreningen) och har ställt erforderliga resegarantier till Kammarkollegiet. Vi förbehåller oss möjligheten att ändra i programmet vid oförutsedda händelser.

Catherine Wallerman

COPYRIGHT Mejt Resor ©