Funny girl i Skåne

Funny Girl

Skånsk nöjes- och kulturhelg med
Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd


3-5 mars 2023

Följ med på en vårresa i nöjenas och kulturens tecken till Lund & Malmö. På Malmö opera ser vi deras succéföreställningen av Jule Stynes klassiska musikal Funny Girl med Sanna Nielsen och Marianne Mörck. Ciceroner är inga mindre än Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd som tar oss med på personliga guidningar i spåren av Fritiof Nilsson Piraten och Sten Broman. I Lund blir det även besök på Kulturen och på AF borgen där spexaren och universitetsarkivarien Fredrik Tersmeden kåserar. Vi bor på klassiska Grand Hotel i Lund där vi också intar vår första middag. Efter middagen framför Anna-Lena och Jan exklusivt för oss sin nya show Om livet & såna grejor med Piaf, jazz och humor.


Resan är exklusivt framtagen för SvD.

 

Dag 1. Fredag 3 mars.

Avresa på egen hand kl. 08:21 från Stockholms central.


Kl. 12:34 ankomst Lund. Incheckning (om rummen inte är klara lämnar ni bagaget i väskrummet) på Grand Hotel på vid Bantorget, 200-400 meter från Lunds centralstation. Det går enkelt att rulla väskor från stationen till hotellet. På hotellet möter Jan Sigurd och Anna Lena Brundin tillsammans med reseledare Ola Olsson. 


Guidad vandring genom gamla Lund med Jan Sigurd i Sten Bromans och andra lundaprofilers spår. På Krafts torg tar galleristen Fredrik Zimmerdahl emot och berättar om kända konstnärer i Skåne som GAN, Torun Bülow Hübe och Wiven Nilsson. 


Kl 19:00 välkomstdrink och presentation följt av trerätters middag på Sten Bromantema. Jan Sigurd berättar om Sten Broman och Grand Hotell. Vi intar en av Bromans klassiska middagar, sill till förrätt följt av Sten Bromans eget recept på whiskeyköttbullar och avslutar med dessert. Till kaffet underhåller Anna-Lena och Jan exklusivt för oss sin nya show Om livet & såna grejor med Piaf, jazz och humor.


Dag 2. Lördag 4 mars.

Kl. 07:30 - 09:00 frukost.


Lundaprofilen, spexaren och universitetsarkivarien Fredrik Tersmeden möter oss i lobbyn för en vandring genom det akademiska Lund. Vi passerar bl a universitetshuset, kungshuset (där universitetet var inrymt på 1600-talet och Esaias Tegnerstatyn. I studenternas kårhus, AF-borgen uppfört på 1850-talet kåserar Fredrik om studentlivet genom seklerna och vi intar förmiddagskaffe i Öfre Athen, AF borgens finaste salong där bl a Marcus Larsons berömda målning Hav i månsken med fyr och brinnande ångfartyg.


Vi får sedan en guidad visning på Kulturen, Där vi tar del av friluftsmuseets samling av äldre skånska allmogebyggnader.


Lunch på egen hand och egen tid.


Kl. 16:30 avresa med abonnerad buss från Grand Hotel till Malmö. Anna-Lena och Jan tar oss på en guidad promenad genom centrala Malmö (ca 1,5 km promenad, alt. bussen kör er direkt till Malmö Opera). Vi vandrar från klassiska Hotel Savoy där Fritiof Nilsson Piratens Bok i Örtagård tar sin början. Vi ser Stora och Lilla torget och får höra om Bo Widerberg, Östen Warnebring, Anita Ekberg med flera under vår vandringen genom Malmö.


Malmö Opera invigdes 1944 som Malmö Stadsteater och har en av Nordens största teatersalonger med plats för mer än 1500 gäster. Ingmar Bergmans tid som regissör och konstnärlig ledare på 1950-talet kom att placera teatern som en av de mest omtalade i Europa. För att fira teaterns 10-årsjubileum satte Bergman 1954 upp Glada Änkan, som blev teaterns dittills största succé med mer en 154 000 besökare. Här har allt sedan dess uppförts flera av landets största operett- och musikalsuccér som La Cage aux folles med Jan Malmsjö i huvudrollen och på senare är Jesus Christ Superstar med Ola Salo.


På teaterns foajéservering intar vi först deras teatersúpe med räksmörgås och kransekage.


Funny Girl kl. 19:00 – ca 21:40 inkl. paus.


Funny Girl är musikalklassikern om den verkliga Broadwaystjärnan Fanny Brices liv. Hon sjöng och dansade på New Yorks glittriga teaterscener i början av 1900-talet. Många minns Barbra Streisands kultförklarade rollporträtt av Fanny Brice från uruppförandet på Broadway och framförallt från den Oscarsbelönade filmen. Precis som den starka och oberoende Fanny gjorde på sin tid, vände också Barbra på könsrollerna och konventionerna i en värld regerad av män.

I Malmö operas version gestaltas Fanny av Sanna Nilesen, som fick lysande recensioner för sin rollprestation vid premiären 2020.


Buss tillbaka till Grand Hotel i Lund efter föreställningen.


Dag 3. Söndag 5 mars.

Kl. 07:30 – 11:00 frukost och utcheckning.

Kl. 11:18 avgång med SJ till Stockholm. ANkomst Stockholm C 15:34.


Resfakta:

Pris 11 750 SEK Tillägg enkelrum 650 SEK.


I priset ingår.

Stockholm – Lund t & r med SJ i 1:a klass (prisavdrag för er som åker till Lund på egen hand).

Två nätter i delat dubbelrum på klassiska fyrstjärniga Grand Hotel i Lund

Trerätters middag (Sten Bromans meny) med mousserande vin, snaps, öl/vin och kaffe.

Teatersupé (stor räksmörgås, ett glas vin, kaffe & kransekage) på Malmö Opera

Mycket bra platser (mitt platser på rad 16 – 17 parkett) på Funny Girl på Malmö Opera

Exklusiv föreställning av Jan Sigurd och Anna-Lena Brundins show Om livet & såna grejor

Förmiddagskaffe på AF-borgen där Fredrik Tersmeden kåserar

Signerat exemplar av Anna-Lena Brundin och Jan Sigurds nya bok Anki åker till Las Palmas

Samtliga övriga inträden och transporter enligt program.


Avbokningsregler:

Fri avbokning till anmälningsavgift är erlagd. Slutbetalning fem veckor innan avresa. Ingen återbetalning efter erlagd slutbetalning. Vid sjukdom utfärdas en avbokningsbekräftelse som tillsammans med läkarintyg kan skickas till resenärens hemförsäkringsbolag. Vi ber samtliga resenärer se över sitt avboknings- och reseskydd i sin hemförsäkring innan resan. Vi vill att samtliga resenärer har aktuell vaccinering mot covid 19.


BOKA DIN RESA HÄR


SKICKA DINA ÖVRIGA FRÅGOR HÄR


Eller kontakta Ola Olsson direkt på 0704-220174.


Mejt Resor AB är medlem i SRF (Svenska Resebyråföreningen) och har ställt erforderliga resegarantier till Kammarkollegiet.


Anna-Lena Brundin blev folkkär som Carina i teveserien Daily Live och som mamma i julkalendern Mysteriet på Greveholm. Senaste rollen var i filmen En man som heter Ove. Hon har skrivit böcker och spelat in skivor, sjungit Edith Piaf och ståuppat.     

Jan Sigurd jobbade med Monica Zetterlund på 90-talet samt representerade SVT i Montreux med Två och en halv flygel. Idag växlar han mellan rollen som författare och artist – vid pennan, mikrofonen & pianot. År 2005 tilldelades han även Fritiof Nilsson Piratenpriset.

Vi börjar vår resa med en afton på klassiska Grand Hotel i Lund. Foto Markus Linderoth


På lundastudenternas högborg kåserar spexaren och universitetsarkivarien Fredrik Tersmeden.

På lördagkvällen intar vi platserna på Malmö opera för att se Sanna Nielsen i Funny Girl.

Malmö opera (tidigare känt som Malmö stadsteater med en av Nordens största teatersalonger. Efter Ingmar Bergmans succéuppsättning av Glada Änkan 1954 har på scenen ett pärlband av uppmärksammade operetter och musikaler kommit att uppföras här.