julkryssning2020

Vårkryssning 2021

Med föredrag om Östersjön av Jonathan Lindström, Hans Lepp och Kalanders Sempler. Resan är speciellt framtagen för SvD accent.


2-3 mars 2021


OBS! För denna resa gäller mer generösa bokningsregler som är särskilt anpassade till den rådande situationen. Läs mer längst ner på denna sida!


Vi reser på 23 timmars vårkryssning till Åbo. På fartyget sover vi i bekväma fönsterhytter, njuter av trerätters festmiddag med tillhörande vinpaket, Silja Lines klassiska smörgåsbord och sjöfrukosten. Resan sker med hög cornasäkerhet, vi får gå ombord före övriga resenärer, fartyget är max bokat till 50% passagerarkapacitet, middag och frukost serveras vid glest dukade bord. På smörgåsbordet gäller gles kö, där maten läggs upp på våra tallrikar av serveringspersonalen.


På förmiddagen medan vi färdas genom vackra Skärgårdshavet med dess kobbar och skär får vi ta del tre spännande föredrag med fokus på Östersjön. Arkeologen och författaren Jonathan Lindström berättar om "Kanotister, sälar, krig och sjömonster - 14 000 års Östersjöhistoria". Kulturrådet och baltikumkännaren Hans Lepp berättar under "Kulturens vägar runt Östersjön" med kända kulturpersoner som Bernt Notke, Sofi Oksanen, Czesław Miłosz och Michael Sittow med nedslag i bland annat Stockholm, Helsingfors, St. Petersburg, Tallinn, Riga, Kaliningrad/Königsberg och Gdansk/Danzig. Vetenskapsjournalisten och krönikören Kaianders Sempler berättar under rubriken "Kampen om Östersjön" om Rysshärjningarna längs svenska kusten och på Åland för 300 år sedan och om sjöslaget mellan Sverige och Ryssland vid Föglö 1720.


Mellan föredragen serveras vi stora kaffebuffén. Resan ger gott om tid för umgänge och julhandel i fartygets olika butiker. Silja Line fick i början av oktober branschutmärkelsen Swedish Brand Award för sin professionella hantering av coronasituationen. Kryssningen är exklusivt framtagen för Svenska Dagbladet. Deltagarantalet är begränsat till max 45 personer.


Resans ciceroner

Jonathan Lindström är arkeolog och författare. Jonathan medverkar regelbundet i Spanarna i P1 och har gjort flera uppmärksammade tv-produktioner.


Hans Lepp är kulturråd och konsthistoriker. Hans var Sveriges första kulturattaché i Baltikum med stationering i Tallinn 1990 – 94 och är ofta anlitad som föreläsare om de baltiska länderna.


Kaianders Sempler är vetenskapsjournalist och krönikör. Kaianders har varit journalist och krönikör i bl a Affärsvärlden, Ny Teknik och varit med och grundat tidningen Musikens Makt.


Resefakta

Pris  3850 SEK.

Bokning: bokning@mejtresor.se tel 0704-220174

Del i A2 fönsterhytt, ett glas mousserande vin som välkomstdrink, trerätters middag med två glas vin, kaffe & avec, sjöfrukost, julbord med vin/öl, stora kaffebuffén, föredrag med Jonathan Lindström, Hans Lepp och Kaianders Sempler, ett signerat exemplar av Jonathan Lindströms familjebok Stockholm från början, Resan är begränsad till max 45 resenärer. På denna resa stannar fartygen endast till i Åbo hamn mellan 07:00 – 08:30.


Tillägg
450 SEK A1 enkelhytt, fönster.

550 SEK/person i delad de luxehytt.

1100 SEK för egen de luxehytt.BOKA DIN RESA HÄR


SKICKA DINA ÖVRIGA FRÅGOR HÄR


Eller kontakta Ola Olsson direkt på 0704-220174.


Mejt Resor AB är medlem i SRF (Svenska Resebyråföreningen) och har ställt erforderliga resegarantier till Kammarkollegiet.


Vi reser med SIlja Lines bekväma      MS Galaxy

Jonathan Lindström

Hans Lepp

Kaianders Sempler

För denna resa gäller följande bokningsregler


Många hör av sig och är osäkra om man skall våga boka en resa några månader framåt i tiden. Vi har därför beslutat att i ett första steg enbart ta emot intresseanmälningar till denna resa. Vi kommer när resan fått tillräckligt med intresseanmälningar gå ut med ny information och då se hur många som vill fullfölja med bokning. Vid bokning betalas ca 10 procent av resekostnaden. Resan går att avboka till sex veckor innan avresa. Vid avbokning utan läkarintyg återbetalas inte bokningsavgiften. Viktigt att veta är att vi planerat resan utifrån mindre grupper där vi reser i egen buss och inte kommer röra oss i större folksamlingar. Resan kräver 20 deltagare för att kunna genomföras. Skulle vi vid tiden för slutbetalning, fem veckor innan avresa har för få deltagare kommer vi tvingas ställa in resan. I sådana fall återbetalas anmälningsavgiften. Vid planering av resor följer vi myndigheter och Svenska Resebyråföreningens rekommendationer.