Litteratur_2020

Helsingborg, Helsingör och Lousiana Literature 2020

20-23 augusti 2020


OBS! För denna resa gäller mer generösa bokningsregler som är särskilt anpassade till den rådande situationen. Läs mer längst ner på denna sida!


Följ med Reseklubben till Helsingborg och Helsingör och festivalen Louisiana Literature 2020. Vår ciceron på resan är Sören Sommelius, mångårig kulturchef på Helsingborgs Dagblad och kännare av kulturen på båda sidor om sundet. På resan deltar även Jonas Eklöf, chefredaktör på tidningen Vi Läser. Vi besöker Karen Blixen-museet där vi får ett exklusivt möte och samtal med författaren Suzanne Brøgger. Vi gör även en stadsvandring bland de vackra gamla korsvirkeshusen i Helsingör och besöker världsarvet Kronborgs slott. Resans huvudpunkt är den årliga festivalen Louisiana Literature där vi får chansen att möta och lyssna till kända nordiska och internationella författare. Vi bor på fyrstjärniga Elite Hotel Marina Plaza, beläget i centrala Helsingborg med färjan över sundet på bekvämt avstånd. I Helsingborg möter vi även nyvalda akademiledamoten Anne Swärd som berättar om sitt författarskap i samtal med Jonas Eklöf från Vi Läser.


Reseprogram


Dag 1. Torsdag 20 augusti 

Ankomst till centralstationen i Helsingborg. Transfer på egen hand till fyrstjärniga Elite Hotel Marina Plaza i centrala Helsingborg, på gångavstånd från stationen. Välkomstdrink på hotellet kl 17.30.


Vår ciceron Sören Sommelius, författare och tidigare kulturchef på Helsingborgs Dagblad, presenterar resmålet tillsammans med Jonas Eklöf, chefredaktör på Vi Läser. Trerätters middag på hotellet.


Dag 2. Fredag 21 augusti

Frukost på hotellet kl 07.30-09.00.


Vi tar sedan färjan till Helsingör. Sören och Jonas berättar om kulturen på bägge sidor om Öresund. Vår buss tar oss till konstmuseet Louisiana och den årligt återkommande festivalen Louisiana Literature.


Festivalen är Skandinaviens kanske största litterära händelse och har under åren samlat såväl nordiska som internationella namn (detta program uppdateras med författarnamn då dessa tillkännagivits). Läs mer om festivalen här


På Louisiana tar vi även del av sommarutställningen ”Fantastiske kvinder” som presenterar ett urval av de främsta kvinnliga surrealisterna, däribland Meret Oppenheim, Louise Bourgeois och Frida Kahlo.


Middag på egen hand i Helsingborg på kvällen. 


Dag 3. Lördag 22 augusti

Frukost på hotellet kl 07.30-09.00.


Därefter tar vi färjan över sundet. Dagen inleds med ett besök på Karen Blixen-museet där vi får en guidad visning. På museet blir det även möte och samtal med Suzanne Brøgger, Danmarks kanske mest kända nu levande författar. Under författarmötet serveras kaffe och danskt wienerbröd.


Vi tar oss sedan tillbaka till Helsingör för lunch. Efter lunch ser vi världsarvet Kronborgs slott, därefter blir det egen tid i Helsingör. Åter till Helsingborg på kvällen där vi äter gemensam trerätters middag på hotellet. Vid middagen deltar även Sören Sommelius och akademiledamoten Anne Swärd.


Dag 4. Söndag 23 augusti

Frukost på hotellet kl 07.30-09.00.


Efter frukost får vi ett författarmöte på hotellet med Anne Swärd.


Därefter går vi på stadsvandring i Helsingborg med Sören Sommelius. Vi gör även ett besök på Dunkers kulturhus där vi ser utställningen ”Från gryning till skymning” med nordisk konst från sekelskiftet. 


Resefakta

Pris: 9 450 SEK. Tillägg för enkelrum är 1 550 SEK.


Allt detta ingår

Tre nätter på fyrstjärniga hotell Marina Plaza, två trerätters middagar med två glas vin per måltid, en lunch, välkomstdrink på hotellet, kaffe på Karen Blixenmuseet, inträde på Louisiana Literature, samtliga inträden och transporter enligt programmet.


OBS! Resan påbörjas och avslutas i Helsingborg med bra tågförbindelser från hela landet.


BOKA / SKICKA DIN INTRESSEANMÄLAN HÄR


SKICKA DINA ÖVRIGA FRÅGOR HÄR


Eller kontakta Ola Olsson direkt på 0704-220174.


Mejt Resor AB är medlem i SRF (Svenska Resebyråföreningen) och har ställt erforderliga resegarantier till Kammarkollegiet.


Louisianas litteraturfestival

Karen Blixens hem.

Kronborgs slott.

Helsingborg där vi kommer att bo under resan.

Sören Sommelius.

För denna resa gäller följande bokningsregler


Många hör av sig och är osäkra om man skall våga boka en resa några månader framåt i tiden. Vi har därför beslutat att i ett första steg enbart ta emot intresseanmälningar till denna resa. Vi kommer när resan fått tillräckligt med intresseanmälningar gå ut med ny information och då se hur många som vill fullfölja med bokning. Vid bokning betalas ca 10 procent av resekostnaden. Resan går att avboka till sex veckor innan avresa. Vid avbokning utan läkarintyg återbetalas inte bokningsavgiften. Viktigt att veta är att vi planerat resan utifrån mindre grupper där vi reser i egen buss och inte kommer röra oss i större folksamlingar. Resan kräver 20 deltagare för att kunna genomföras. Skulle vi vid tiden för slutbetalning, fem veckor innan avresa har för få deltagare kommer vi tvingas ställa in resan. I sådana fall återbetalas anmälningsavgiften. Vid planering av resor följer vi myndigheter och Svenska Resebyråföreningens rekommendationer.

COPYRIGHT Mejt Resor ©