Skärgården 2019

Segla i Stockholms skärgård med Ludvig Rasmusson


För SVD accent

6-8 augusti 2019 (Preliminärt program)


När sommaren är som vackrast seglar vi under tre dagar i Stockholms skärgård med den drygt 100-åriga skonerten T/S Constantia. Med vana skeppare och kulturjournalisten och skärgårdskännaren Ludvig Rasmusson som ciceron gör vi strandhugg på olika öar. Vi bor och äter middag på Svartsö skärgårdshotell & vandrarhem.


Vindarna bestämmer våra seglatser, men vi planerar för en heldagssegling i ytterskärgården och för strandhugg på bl a Möja med Roland Svenssonmuseet. Resan avslutas med lunch och litteraturvandring i Furusund med minnen av bl a August Strindberg och Astrid Lindgren. Under våra dagar på T/S Constantia ges också möjlighet att hjälpa till med seglingen.


Resan är speciellt framtagen för SvD accent.


Reseprogram


Dag 1. Tisdag 6 augusti 

Kl 09:00 Avresa med hyrd buss från Cityterminalen i Stockholm. 


Kl 09:45 Vi äntrar T/S Constantia vid Stavsnäs ångbåtsbrygga eller eventuellt någon annan brygga om det är andra vindar. Vi börjar med förmiddagskaffe och genomgång av skeppet. Vi tar sedan sikte på en heldagssegling med strandhugg på vackra Möja, med besök Roland Svenssons ateljémuseum.


Vi intar också lunch iland på Wikströms fiskrestaurang. Ludvig Rasmusson berättar om de många konstnärer som verkat i skärgården.


Framåt kvällen kommer vi till Svartsö skärgårdshotell och vandrarhem där middag, skärgårdsbuffé och övernattning väntar. 


Dag 2. Onsdag 7 augusti

Kl 07:30 – 09:00 frukost. 


Vid 09:00 sätter vi segel. Vi planerar för en heldagssegling i Ytterskärgården med Stora och Lilla Nassa, Om vindarna tillåter tar vi oss hem via Sandhamnsgattet.


Vi hoppas också på möjlighet att stanna till för bad.


Framåt sen eftermiddag återvänder vi till Svartsö där grillbuffé och övernattning väntar.


Dag 3. Torsdag 8 augusti

Kl 07:30 -09:00 frukost och utcheckning.


Om vädret tillåter styr vi ut på den öppna Svartlögafjärden för att ta oss vidare till Furusundsfjärden och den gamla badorten Furusund. Här blir det en lunch på värdshuset följt av kulturvandring i kända furusundsbor som August Strindberg och Astrid Lindgrens spår.


Framåt eftermiddagen tar vi farväl av Constantia och dess besättning för busstransfer tillbaka till Cityterminalen och Stockholm.


Avslut i Stockholm ca kl 17-18.


Resefakta

Tidpunkt 6-8 augusti 2019

Pris 8 245 SEK i delat dubbelrum 

Bokning info@mejtresor.se tel 0704-220174

 

I Priset. Busstransfer Cityterminalen – Stavsnäs brygga (kan bli annan brygga pga vindar) retur Furusund - Cityterminalen, två nätter på på Svartsjö skärgårdshotell (hotellrum utan dusch och wc, men med morgonrockar och handfat), två middagar inkl. två glas vin per middag, välkomstdrink, tre luncher varav en picknicklunch, kaffe på skeppet, inträden på Roland Svenssonmuseet, Ludvig Rasmusson som ciceron under hela resan.

Tillägg 400 SEK för enkelrum.


BOKA RESA


Bokning: info@mejtresor.se eller Ola Olsson 0704-220174.

Mejt Resor AB är medlem i SRF (Svenska Resebyråföreningen) och har ställt erforderliga resegarantier till Kammarkollegiet.


Foto: Ulla Montan

COPYRIGHT Mejt Resor ©