Skip to main content

Skrivresa till Villa San Michele på Capri 4-10 mars 2024

Villa San Michele är den svenske läkaren och författaren Axel Munthes livsverk på Capri. Axel Munthe donerade Villa San Michele till den svenska staten i sitt testamente från den 5 januari 1948. Där uppmanar han staten att ”gratis eller mot lämplig avgift där upplåta bostad åt svenska studenter, konstnärer, forskare, journalister eller andra gäster som kunna antagas dela mina känslor för Italien och den klassiska kulturen samt den humanistiska forskningen överhuvud”.

Varje år får 80-90 svenska stipendiater möjlighet att tillbringa tre veckor i villans gästbostäder. Ansökningarna är många och platserna i villans privata gästhem, som inte är tillgängligt för besökare, är eftertraktade.

Nu anordnas för tredje gången en skrivretreat på Villa San Michele, helt i Axel Munthes anda. Det var hans avsikt att skapa en plats för själen: ”Själen behöver mer utrymme än kroppen”, som han skrev.

Denna resa ger en helt unik möjlighet att bo och vistas i det gästhem som annars bara är öppet för stipendiaterna. Skrivresan är öppen för alla som söker ro för skrivande och samtidigt vill njuta av Italiens goda och upptäcka Capri.

Retreaten kräver inga förkunskaper i skrivande, alla skriver på sin egen nivå, vägledda av Stina Lodén, som arbetar som redaktör och skribent, är utbildad skrivpedagog, certifierad vägledare i läkande skrivande samt ICF-diplomerad coach.

Deltar i undervisningen gör också Kristina Kappelin, villans intendent och välkänd SVT-korrespondent och författare.

Resefakta
Pris:
28 950 SEK. Ej Vi-prenumeranter 29 950 SEK (delat dubbelrum).
Enkelrumstillägg från 4 585 SEK.

Bokning sker med mail till bokning@mejtresor.se eller via telefon 070–676 96 26.

OBS! Flygresa bokas på egen hand. Vi rekommenderar att ni bokar följande flyg som är anpassat efter tiderna i programmet:


Utresa 4/3:
Kl. 07.45 - 12.15 Flyg med Lufthansa Arlanda-Neapels internationella flygplats (NAP).
Kl. 07.35 - 12.15 Flyg med Lufthansa Kastrup-Neapels internationella flygplats (NAP).

Hemresa 10/3: 
Kl. 13.00 - 17.45 Flyg med Lufthansa Neapels internationella flygplats (NAP)-Arlanda.
Kl. 13.00 - 17.10 Flyg med Lufthansa Neapels internationella flygplats (NAP)-Kastrup.

I priset ingår: En natt på trestjärnigt hotell i Neapel, fem nätter i delat dubbelrum på Villa San Micheles gästhem (inkl frukost), välkomstdrink, fem luncher, femmiddagar med vin, fem skrivkursdagar inkl. föreläsning med Kristina Kappelin, guidad visning av Villa San Michele med Kristina Kappelin, en personlig handledning med skrivpedagog Stina Lodén, vandring, besök och transporter enligt program. Som kursdeltagare har du fri tillgång till muséet på Villa San Michele. 

Gästhemmet består av både lägenheter och rum med varierande storlek och utsikt, därav prisskillnaden för olika rumstyper. Alla rum/lägenheter har eget badrum och tillgång till kök.

Tillägg övriga rumstyper:

Rymlig lägenhet (5 st. finns)

Del i dubbel i rymlig lägenhet   2700 SEK per person
Enkelrumstillägg i rymlig lägenhet   7285 SEK

Mindre lägenhet (2 st. finns)
Del i dubbel i mindre lägenhet   600 SEK per person
Enkelrumstillägg i mindre lägenhet   5185 SEK

Kontakta oss för mer information kring de olika rumstyperna. 

Fritextsökning