Skip to main content

Turandot gånger två i Helsingfors 2-7 mars 2023

Följ med på en givande vinterresa till Helsingfors och Ekenäs. I Helsingfors får vi uppleva en unik operahelg med två olika uppsättningar av Puccinis mästerverk Turandot. På Nationaloperan ser vi en samproduktion med Malmö Opera i regi av svenska Sofia Jupither och på Helsingfors gamla operahus, Alexandersteatern ser vi en uppsättning av den uppmärksammade gruppen Opera BOX i regi av Ville Saukkonen. På Granö besöker vi Didrichsens konstmuseum, där vi ser vårens stora utställning Besökaren med verk en av Finlands idag internationellt mest uppmärksammade konstnär, Elina Brotherus. I Helsingfors ser vi nya stadsbiblioteket Ode, Tempelplatsens kyrka och besöker Synebrychoffs konstmuseum.

På resan medföljer två ciceroner, antikhandlaren och helsingforsprofilen Bernt Morelius som tar oss med på kulturvandringar och opera- och teaterkännaren Johan Molander vars kända teaterfamilj har många kopplingar till Helsingfors. I vackra Ekenäs går vi på dramatiserad Helene Schjerfbeckvandring, besöker Raseborgs museum och författaren och SvD medarbetaren Göran Schildts berömda hem, Alvar Aaltoritade Villa Skeppet.

Resan är exklusivt framtagen för SvD accent och sker med Silja Lines högklassiga fartyg med goda bussanslutningar från flera ställen i Sverige.

Foto: Ilkka Saastamoinen.

Fritextsökning

Karta